Eskövői DJ Naptár

Wedding Venues

Sense DJ esküvőn -  Az esküvői DJ, aki nemet mondott a lejátszási listáknak

//Sense DJ esküvőn - Az esküvői DJ, aki nemet mondott a lejátszási listáknak

Szögezzük le rögtön az elején: nincs és nem is volt soha lejátszási listám!

Hiába próbál engem ez a lehetőség elcsábítani, soha nem szerettem a könnyebb utat vagy az egyszerűbb megoldásokat! Persze, próbált kacérkodni velem, hogy ne kelljen mindig újat adni és játsszam mindig szinte ugyanazt, de nem tudtam fenntartható kapcsolatot kialakítani a lejátszási listákkal.

Hogy miért?
Egyszerűen amiatt, mert ahogy két emberi kapcsolat sem ugyan olyan, úgy két esküvő sem lehet egyforma! Amikor egy esküvői DJ zenei sablonokat használ, az olyan, mintha életed során minden szerelmednek ugyanazokat a betanult bókokat  mondanád, - ami egy ideig működhet is- de egyszer aztán az ex nevét mondod ki az ágyban... Na, akkor van baj!

Oké, tudom lehetett volna ennél jobb hasonlattal is indítani... :)
A lényeg viszont az, hogy nincs két egyforma esküvőnk, mindig egyedi repertoárt állítunk össze a helyszínen, alkalmazkodva a vendégek igényeihez.

A repertoárt a helyszínen állítja össze az esküvői DJ? – kérdezheted -

A helyszínen azt meg hogyan lehet kitalálni? Miért nem egyeztetsz előtte a párokkal?
A válasz egyszerű: szoktunk, de az ifjú pár sem tudja a vendégei ízlését teljes mértékben eltalálni. Sőt!
Vannak még kacifántosabb esküvők is, mint amilyen például Mónika és Gergő lakodalma is volt.

 

Esküvői DJ - Mónika és Gergő lakodalmán

Mónika és Gergő egy tündéri pár, nagyon megszerettük őket az első találkozásunkkor.
Előzményként tudni érdemes, hogy sok esküvőn zenélünk a Felvidéken és ezeken az esküvőkön Szlovák dalokat is kell játszani viszonylag alacsony hányadban, mert mindig vannak szlovák anyanyelvű vendégek is és őket is igyekszünk kiszolgálni.
Esküvői DJ-ként egyébként is szoktunk készülni más nemzetiségű vendégekre egy-egy zene erejéig.
Mónika és Gergő előzetesen elmondta, hogy lesz pár szlovák vendég a 80 fős násznépből, de főként magyar és retro zenéket kérnek és persze mulatóst is.

Az "állítsátok meg a világot, ki akarok szállni!" érzés ott kezdődött bennünk, mikor meghallottuk, hogy a lakodalmi terem előtt álló násznéphez a kedvenc vőfélyünk (Tóth Gábor) szlovák nyelven beszél!
Itt már sejthető volt, hogy az ifjú pár a vendégek nemzeti identitását rosszul mérte fel... :)

Miután túl voltunk az első ájulás közeli élményen, a több, mint hatezer dalt tartalmazó repertoárunkból előhalásztuk a szlovák és a minden nemzet számára fogyasztható zenéket és ezekből építettük fel a lakodalom zenei anyagát.

Nagy szerencsénkre a násznép nagyon kedves és minden zenei műfajra nyitott volt, ezért az egyik legjobb esküvő és lakodalom lett, ahol zenélhettünk.

A kapcsolatunk a lejátszási listákkal pedig teljesen kihűlt.

 


A tanulság, amit az esküvő előtt állók ebből - mint akaratukkal megegyezőt - leszűrhetnek:

  • Válassz tapasztalt, sok oldalú esküvői DJ -t, mert ami egyik lakodalomban működik, az nem biztos, hogy a másikban is fog!
  • Próbáld jól felmérni a vendégköröd zenei ízlését, de egy percig se hidd el, hogy ezt teljesen átláthatod! Ami egy házibuliban működött korábban, az nem biztos, hogy az esküvőn is fog.
  • Válassz olyan zenei szolgáltatót (zenekar vagy esküvői DJ), akinek széles repertoárja van, nem mindig ugyanazt hallod tőle minden esküvőn
  • És ami a legfontosabb:
    Csak olyan esküvői DJ-t válasz, akiben zenei téren jobban meg tudsz bízni, mint saját magadban!

Köszönöm, hogy időt szántál az írásunkra!
Sense Dj

30% kedvezmény a full csomagra