//Étel, ital és zene az esküvők szentháromsága
Azt tapasztalom, hogy egyre többen mennek rá a külsőségekre, és nem az étel-ital-zene szentháromságot tartják a legfontosabbnak
Fontosnak tarják, de nem fektetnek annyi energiát és figyelmet ezekre, mint például a dekorációra. A dekorra, amit max az a néhány ember lát egybe, akik elsőként lépett a terembe. Néhány fotó fogja csak őrizni a többszázezres dekort…
Gondolj bele: hány esküvői beszámoló szólt arról a vendégek részéről, hogy milyen szép volt a dekor? Nagyon kevés.
A legtöbb emlék, ami évek múltán is fennmarad a buliról és piáról szólnak.
Szerintem amikor vendég voltál egy esküvőn, ezekből fakadt a jó és a rossz élményed neked is.
Próbálj úgy szervezni esküvőt, amibe vendégként te is szívesen mennél!
Étel
Nagyon fontos az ízletes étel, mert mindenki szeret finomat enni.
Ugyanakkor van még egy gyakorlati haszna a finom ételnek, mégpedig az, hogy abból sokat esznek.
Abban az esetben, ha sokat esznek a vendégek, jobban bírják az italt.
Így nem fordul elő nagy valószínűséggel, hogy este 10-11 körül néhány vendég „megalakul” a tánctéren vagy arccal rábukik az asztalra és esetlegesen az épület mellett kell a delikvenst hánytatni a barátoknak és/vagy rokonoknak.
Amellett, hogy ez nem egy épületes látvány, azt is eredményezheti, hogy a család úgy dönt, hazaviszi az italba veszett családtagot.
Ez egy korrekt megoldás a problémának, de sajnos ez a család távozásával is jár, akik már nem jönnek aztán vissza.
Az ittas ember nem jár egyedül, így akár 10-20 vendéket is veszíthettek 4-5 részeg partyarc miatt, mivel a családja is távozik.
Emiatt fontos az étel. Olyan étel, amit szívesen fogyasztanak.
Plusz jó, ha van az asztalon egész este sós sütemény, aminek a józanító hatásáról már nagyapáink is ódákat zengtek.
Ital
Nagyon fontos, hogy olyan italok legyenek elérhetőek, amiket a vendégek igényelnek.
Célszerű előzetesen erről felmérést készíteni. felesleges a legnagyobb italcsomaggal készülni, ha nincs rá közvetlen igény.
Nem javasolt exkluzív-prémium italokat kínálni, mert amellett hogy anyagi csődöt okozhat, a vendég „ilyet még nem ittam” felkiáltással annak esik neki, nem ismerve annak szervezetére és személyiségére gyakorolt hatását.
Örök sláger a pálinka, de kizárólag a jó - és lehetőleg- házi pálinka!
A boltban vásárolt pálinkák nagy része ízestett vodka. Az olcsó házi pálinka pedig kétes alapanyagok felcukrozott párlata, ami az emésztőszervek kiégésén túl, másnap komoly fejfájást okoz.
Mondhatnánk erre, hogy „a másnap már kit érdekel” ?
A válasz: a jó házigazdát! Ugyanis egy másnap a rossz italtól romokban heverő vendég, nem lesz pozitív véleménnyel a vendéglátóiról és az esküvőről… A pálinkán ne spóroljatok!
A buli
Nagyon fontos, hogy a vendégek ízléséhez passzoló esküvői DJ-t válassz!
Bár a ti esküvőtök, de a vendégek csinálják meg a bulit, ezért ne „önzőzzétek” el a dolgot!
A lakodalomban már ti vagytok a vendéglátók, csak akkor lesz jó a lakodalom, ha a vendég magáénak érzi a zenéket.
Válassz tapasztalt esküvői dj -t aki tudja a vendégeket és azok kéréseit is kezelni!
Mivel mindig vannak akik este 10-kor már például Rammstein-t akarnak hallgatni, amivel szívmegállást idéznek elő az idősebb vagy gyengébb idegzetű vendégeknél + a bulit is megfagyasztják…
Az ilyen vendégeket egy jó esküvői dj tudja kezelni és így nem teszi kockára a lakodalmatok oda nem való zenék teljesítésével. Ez is egy fontos szempont, mikor esküvői dj -t választatok.
Nálam nincs lejátszási lista, nincs két egyforma esküvőm.
Mindig a násznéphez és bulihoz igazítom a stílusokat, mert az ifjú pár sem tudhatja előre mire mozdul meg a násznép. Ez előre nem tervezhető.
Jó készülődést kívánok!
Sense Dj