Eskövői DJ Naptár

Wedding Venues

Az olcsó esküvői DJ és a drága

//Az olcsó esküvői DJ és a drága

Nagy igazságok nincsenek a birtokomban, de azt gondolom pár viszonyítási ponttal tudok segíteni a döntésben.

Én, aki ebben a szakmában dolgozom - és esküvői DJ-ként sok mindent láttam – teljesen megértem a tanácstalan párokat. Nagyon nehéz jó döntést hozni.

2024-ben az esküvői DJ-k árazása nagyon eltérő. Tapasztalatom szerint 60 ezer forinttól, akár 400 ezer forintig találhatnak a házasulandó párok esküvői DJ-t.
Kegyetlen nagy a szórás árakban és itt sem az ár szabja feltétlen a minőséget, viszont kiindulási alapként irányt adó lehet.

Nézzük miért:

Az esküvői DJ árát két dolog szabja, szabhatja meg:


1. Technikai háttér

2. Szakmai tapasztalat és tudás

+1. Az önhittség

Kezdem a +1 ponttal. Ezt amiatt soroltam be, mert vannak olyan esküvői DJ-k, akik minden alap nélkül árazzák túl magukat, miközben erre sem szakmai, sem pedig technikai hátterükből adódó alapjuk sincs.

 

Informálódj a szóba jöhető esküvői DJ-kről

Első lépés amit megtehetsz, hogy nézd meg az esküvői dj weboldalán (már amennyiben van neki) a naptárát, nézd meg mennyi esküvője van. Ez sok mindent elárul. Abban az esetben, ha nincs weboldal keresd meg facebook-on az esküvői DJ -t és nézd meg mennyit dolgozik.

Mondjuk én a weboldal hiányában már megállnék, az már „piros zászló”. Aki annyit nem költ a párok informálására, hogy egy weboldalt készíttessen és azt fenntartsa, az nem tiszteli a párokat és magát sem…
Ne hidd el, hogy amiatt nincs neki, mert anélkül is tele van munkával…

Második lépés az, hogy keress róla videókat!

Fontos, hogy a videók ne egy dalról szóljanak, hanem egy teljes esküvőt átöleljenek.
Egy dal erejéig lehet jó hangulat (a dal miatt), de a maradék 6-8 órából is szerencsés, ha mutat magából valamit az esküvői dj.

Győződj meg az esküvői DJ technikai hátteréről

A szolgáltatás díját nagyban befolyásolja az, hogy milyen technikai háttérrel rendelkezik az esküvői DJ.
Aki 3-400 ezer forintos „felszereléssel” dolgozik, az nem fog sokat kérni… Igaz a buli, a hang és a fénytecnika is ehhez „méltó” lesz.
Ez a típusú esküvői DJ nem fog sokat kérni, de vélhetően többet annál, mint amit ér!

Nem beszélek tovább általánosságban, nézd meg, hogy nálam mire számíthattok

 

Az én felszerelésem kb. 6-8 millió forint

Azt gondolom a piacon elérhető legprofibb hangtechnikát használom és akár 600 főig tudok prémium minőségű hangzást biztosítani.

Amikor árazom a munkám, ezt figyelembe kell vennem, tekintve azt, hogy a felszerelést 5-6 évente cserélni kell. A munkám mellett ezt is ki kell termelnem.

Emellett fizetnem kell a jogdíjakat, software licenszeket és hetente új zenéket is kell vennem.
Ez havi szinte kb 30 ezer forint. Mikor legyintesz erre, azért vedd figyelembe, hogy az esküvők jellemzően az év 6 hónapjában vannak, azonban ezek a költségek az év 12 hónapjában végig.
A fent írottak miatt van az, hogy egy bizonyos költség alá nem mehetek, mert veszteséges lennék.

Szakmai tapasztalat és tudás

Amiatt írtam korábban, hogy nézd meg az esküvői DJ-nek mennyi esküvője van, mert ha sok, akkor költségeit és bevételeit nem rajtad akarja megkeresni majd. Így vélhetően jobb szolgáltatást kapsz kedvezőbb áron.

Ahogy elnézem ez esküvői szolgáltatók árait (fotó, videó, CM, dekor stb), azt gondolom az esküvői dj árak viszonylag reálisak tudnak lenni, ha jó szolgáltatót választasz.

Megdöbbentő számomra az, hogy vannak akik a zenén spórolnak egy több millió forintos lakodalmon, mikor a zenénél nagyon fontosabb nincs.

Nagyon fontos, hogy az esküvői DJ tapasztalt és foglalkoztatott legyen!

Amiatt, mert sok váratlan helyzettel találkozott már, amelyeket valószínűleg a tapasztalatával meg tud már oldani. Váratlan helyzetek pedig mindig vannak, mert a násznép igényei érdekesek tudnak lenni. ????

Zárásként

2024/25-ben a reális esküvői dj árak 170 – 270 ezer között mozognak, ezektől eltérhetnek alá és fölé is jelentősen.


Érdemes megnézni ekkor, hogy mit veszíthettek egy olcsó esküvői DJ-vel és nyertek-e az ettől drágább szolgáltatóval?

Kellemes esküvő szervezést kívánok!

Sense Dj

30% kedvezmény a full csomagra