Eskövői DJ Naptár

Wedding Venues

\

//"Anyuék zenekart akarnak, mi pedig esküvői Dj-t szeretnénk " és egyéb problémák orvoslása :)

"Anyuék zenekart akarnak, mi pedig esküvői Dj-t szeretnénk " és egyéb problémák orvoslása:)

Esküvői Dj vagy zenekar? (vagy Szintis Zolika a Diófa vendéglőből)

A kérdés örökzöld, de a válasz nem is olyan egyszerű.

Mivel egy esküvői dj oldalt látogattál meg, biztosan azt feltételezed, hogy magunkat fogjuk előtérbe helyezni, de nem így van! Sok szempont van, amit érdemes mérlegelni, amikor erről döntetek.

 

Alapvető tények a zenekarok mellett pro és kontra:

Nagyon kevés zenekar játszik élőben!

Ez, ami legjobban megkérdőjelezi az zenekarok és egyben támogatja az esküvői dj-k meghívását esküvőkre, rendezvényekre.

Az rendben van, hogy az ilyen zenekarok az eredeti előadok, zenei alapját használják, de ha így van, akkor miért hallgatnád az éneket az eredeti előadótól rosszabb minőségben?

Arról nem is beszélve, hogy ez az énekhang egész este egyforma, ellentétben azzal, ha a dalt eredeti alapján túl, az éneket is magas minőségben, eredetiben hallgathatod az esküvődön….

Az már közhelyes érv, az esküvői dj-k mellett, hogy szinte mindent tudnak játszani, de ennek megvan a hátránya is, mégpedig, hogy egy nagy műfaji zagyvaság jelenhet meg a lakodalomban, ha rossz esküvői dj-t választasz, mert szinte random módon tolja majd a zenéket, műfaji felépítés nélkül.

Zenekar nagy előnye, hogy tudod, mit várhatsz, hiszen vélhetően láttál tőle egész estés anyagot vagy voltál lakodalomban, ahol játszottak.

A jó zenekarok bár repertoárban lemaradnak az esküvői dj-től, de ha jók és élőben zenélnek, akkor minden dalt egyedi hangszereléssel játszanak el, egyedi verzióban.

Közös kérdés az esküvői dj és a zenekarnál is, hogy vajon hozzá tesz-e az esküvő és lakodalom hangulatához, már csak a megjelenésével is vagy a sarokba meghúzódva, monoton módon tevékenykedik?

Kell, hogy tudd, másnap mikor felébredsz, hogy ki volt az esküvőn, aki zenét szolgáltatta, ha ez nem ugrik be, akkor az esküvői dj vagy zenekar nem jó!

Biztosan voltál már így, mikor felébredtél egy lakodalom után... :)

Az esküvői dj és a zenekar semmit sem ér megfelelő hang és fénytechnika nélkül!

Amikor ez nincs, eszedbe kell jusson, hogy inkább bérelhetnél egy zenegépet, a sötétben az is elszól szép csendben és még vacsora sem kell neki. :)

 

Ó, és a pénz...

Azt tudnod kell, hogy egy jó zenekar, aki élőben játszik, megfelelő technikai háttérrel és igazi muzsikosokkal, az nem olcsó, de ez nem is várható el, ha belegondolsz.

Több ember, több technika, több év zenei képzés és gyakorlás van mögöttük.

Biztos, hogy a jó zenekar nem olcsó, de az is igaz, hogy a drága nem biztos, hogy jó. (Ez utóbbi mondatrész az esküvői dj-kre is igaz!)

Na, most leírtunk egy okosságot, amivel nem lehet mit kezdeni, de nem így van, legalábbis egészen nem.

Az a zenekar, aki komolyan veszi és műveli a szakmáját, szerződésben rögzíti, hogy élő zenét játszik és milyen repertoárja, technikai háttere van. Aki ezt nem teszi, arról informálódj!

Ugyanez igaz az esküvői dj esetében is, kivétel, hogy itt nem kell a produkció élő mivolta miatt aggódnod. :) Aki nem köt szerződést, aki nem legálisan dolgozik, azt engedd el! Az esküvődön, rendezvényeden nem kockáztathatsz.

 

Mit kell tudnia a jó esküvői DJ-nek?

Röviden: mindent!

Mert hátrányból indulunk a zenekarokkal szemben.

Egyre elfogadottabb az esküvői dj, de "hála az égnek" vannak kollégák az esküvői dj-k közt, akik tesznek bőven a szakmánk elfogadottsága ellen…

Nem szeretném ismételni magam, de picit muszáj:

Az esküvői dj legyen profi!

Ezt abból következtetheted ki, hogy szerződést akar mindenáron kötni az elvetemült, nagyon büszke a technikai hátterére, ezért ezt is rögzíti pontosan a szerződésben és emiatt kitér arra is, hogy milyen helyszínen és mennyi ember előtt kéred a hang és fénytechnika összeállítását.

Emellett a profi esküvői dj végtelenül büszke arra, hogy egy kisebb vagyont áldozott a felszerelésén túl a zenéinek és tevékenysége legalizálására, hogy nehogy már az esküvődön vigye el az adóhivatal. Ezt emiatt igazolja is neked, ha nem kéred, akkor is!

A profi esküvői dj nem vállal úgy esküvőt, hogy a vendégek kéréseit tartsa szem előtt, mert akkor kaotikus este elé néztek… Annál inkább figyel rátok és előzetesen egyeztet veletek a kedvenc zenéitekről és nem a lakodalomban próbál a stílusotokra rátalálni.

 

Mondandónk vége felé szeretnék ha tudnád:

Nem biztos, hogy mi vagyunk számotokra a legjobb választás! (marketingből egyes...) Ezt egyetlen kolléga sem jelentheti ki!

Mi komoly háttérrel és tapasztalattal rendelkezünk, de így is elképzelhető, hogy valamiért a beszélgetésünknél nem működik a kémia. Ne aggódj, emiatt nem lesz harag! Mi sem vállalunk el minden esküvőt és bulit és ugyanúgy elfogadjuk, ha valaki más mellett dönt.

Mi olyan esküvőket és bulikat akarunk elvállalni, ahol nagyon bennünket akarnak, mert ezt a nagy bizalmat tudjuk viszonozni majd mi is az esküvőtökön egy nagy bulival.

 

Köszönjük, hogy végigolvastad a gondolataink és véleményünk.

Sense Dj

30% kedvezmény a full csomagra